Geschiedenis

Het is allemaal begonnen bij de ijswinkel 19 jaar geleden op het Stationsplein in Roermond.
Daar werd een kleine ijssalon opgericht. In Rimini werden cursussen gevolgd om echt ambachtelijk Italiaans ijs te maken en diploma’s werden behaald. Via het Ambachtelijk IJscentrum werd meegedaan aan diverse vakwedstrijden zoals ‘de gouden spatel’ en ‘de ijssalon van het jaar’.
De locatie van de ijssalon werd op een gegeven moment te klein omdat de vraag van ijs voor de horeca te groot werd. Vanaf dat moment is het label Senso-Gelato in de wereld geroepen en werd de logistiek, voor het leveren van gedecoreerd ijs, landelijk verzorgd door Bidfood (Deli XL).
Inmiddels is het label Senso-Gelato uitgegroeid tot een groot succes. Door een groeiende vraag bieden wij vanaf 2018 de mogelijkheid om producten te bestellen in onze eigen webshop die wij in eigen beheer, in diepvriestransport, leveren door de gehele Benelux

Senso staat voor een premium kwaliteit product waarbij uitstraling en smaakbeleving voor ons altijd leading zal zijn. Senso iets voor jou? Neem contact met ons op, of bestel de producten eenvoudig in de webshop.

 

De ijsmakerij

IJs om te eten is gemaakt van ingrediënten die snel bevriezen en stoffen die níét zo snel bevriezen. Het water, dat onder nul graden tot ijskristallen bevriest, is de basis: dat geeft het ijs zijn stevigheid. Al het andere, de melkbestanddelen, suiker, ei, vruchtenpulp en smaakstoffen, zorgen juist dat het ijs minder hard wordt; lekker likt en fijner hapt. Bij een waterijsje is bevriezen genoeg, maar voor schepijs moet de ijsvorming worden gereduceerd; niet tot grote kristallen, maar tot heel fijne, kleine kristalletjes die je mond ervaart als romig. Dat krijg je door het ijs te draaien: te laten bewegen tijdens het bevriezen en dat doen wij! 

Wij produceren in onze ijsmakerij charges van 300 tot 3000 liter. Ondanks de groei produceren we nog steeds op de ambachtelijke manier en zijn we dagelijks druk bezig met het creëren van het de lekkerste producten zonder gebruik te maken van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen met uitzondering van Blue bubblegum. Onze ijsmakerij voldoet uiteraard aan de meeste strenge Europese normen. 

Senso probeert zoveel mogelijk een bijdrage te leveren aan onze planeet en produceert bewust zoveel mogelijk biologisch. Het ijs wordt geproduceerd in een hogere mate terugwinningstechniek waarin de opgenomen energie gebruiken in andere delen van het productieproces. Ook gebruiken we voor een groot deel groene energie die opgewerkt wordt door zonnecollectoren. Daarnaast worden in het ijs zoveel mogelijk biologische producten gebruikt en leveren wij in en ongebleekte kartonnen dozen.

Back to Top