De beste tips voor het presenteren van schepijs! 


De uitstraling van uw ijsvitrine en de ijsbakken blijven het mooist als je van achter naar voren schept, en van boven naar beneden. Hiermee houdt u de hoge opmaak en garnering zo lang mogelijk intact. IJsresten van de geschepte kant van de bak drukt u met een harde spatel tegen het andere ijs aan, zo houdt u de bakken netjes. Probeer ook de randen van de bakken aan de binnenkant schoon te houden, hiervoor gebruikt u een warme, vochtige doek.


Scheppen van het ijs doen we met een ijsknijper. Wij adviseren met een ijsknijper (maat 30) te werken. Hiermee zijn bollen goed te portioneren en lukt het scheppen makkelijker, zeker op zomerse drukke dagen. Maak de ijsknijper bij iedere bol schoon in het spoelbakje en klop deze af op naastgelegen spons. Dit voorkomt kruisbesmetting van allergenen voor mensen met een allergie, het ijs blijft niet aan de lepel plakken en uiteraard voor een betere hygiëne.  


Controleer de uitstraling van de vitrine door met enige regelmaat de andere kant van de ijsvitrine te gaan staan. Mogelijk verwisselt u bakken voor een mooier kleurverloop en/of past u een nieuwe garnering toe. Vergeet ook zeker niet meermaals per dag het glas van de vitrines schoon te maken, klanten drukken graag hun vingers tegen de vitrine om hun favoriete smaak aan te wijzen.


Belangrijk voor schepijs is natuurlijk de temperatuur. Wij adviseren het aangeleverde schepijs te bewaren in een bewaarkast bij een temperatuur van -18°C. De ijsvitrine adviseren wij in te stellen op een temperatuur van -14°C; de omgevingstemperatuur kan echter aanleiding zijn om de vitrine een graad kouder of warmer te zetten. Wij adviseren het ijs na iedere verkoopdag te bewaren in de diepvries, dat is goed voor de kwaliteitsbehoud van het schepijs. Ook adviseren wij de ijsvitrine te ontdooien, dit is beter voor de levensduur van de ijsvitrine en blijft de temperatuur in de ijsvitrine meer constant. 

Back to Top