Het deeg van onze Luikse suikerwafels wordt volgens ‘oud Luiks recept’ gemaakt zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. De deegbollen worden met de hand gerold, waardoor ze elastisch en licht zijn en een homogene structuur hebben na het bakken. Nadat de deegbollen met de hand zijn gerold tot een bol worden de deegstukken onmiddellijk ingevroren voordat het deeg begint te rijzen. Iedere deegbol weegt 130 gram en worden in dozen van 130 stuks verpakt. 

 

Zo bak je de lekkerste wafels

Als eerste ontdooi je de wafeldeegstukken. Als de deegbollen zijn ontdooid beginnen ze te rijzen waardoor ze vers en direct klaar zijn voor gebruik. De deegbollen plakken niet aan het wafelijzer en kunnen daardoor zowel op gas als elektrisch worden afgebakken. Na 4 minuten bakken op 170°C is de wafel klaar!

 

Stappenplan voor het bakken

Gouden regel: Laat de karamel niet verbranden.

Stap 1. Laat het toestel opwarmen tot 170°C
Stap 2. Zet alles klaar wat je nodig hebt om te bakken
Stap 3. Plaats altijd 2 of 4 deegstukken in het wafelijzer, sluit het toestel en bak de wafels ongeveer 4 minuten op dezelfde plaats. 

 

Help, ik heb teveel karamel 

Als karamel begint te koken moet u de temperatuur verlagen! Als karamel verbrandt geeft hete een bittere smaak en zwarte puntjes op uw wafel.
Warm het toestel op tot 50°C als je start met teveel karamel. De karamel is eenvoudig op deze temperatuur te verwijderen.
Plaats de schraper tussen de platen van de machine plaatsen en het toestel opwarmen tot 90°C. Het teveel aan karamel loopt op de opvangplaat. Als de karamel is afgekoeld kun je het eenvoudig van de opvangplaat verwijderen.
Je kunt de karamel naar het midden van de bakplaat schrapen met de bijbehorende schraper en het deegstuk op de karamel leggen of dippen. De karamel geeft een mooi gekarameliseerd oppervlak op de wafel waar de klant van houdt.

 

Tot Slot

Wafeldeegstukken kun je ontdooid 4 uur bij kamertemperatuur bewaren.
In de koelkast kan een deegbol tot 72 uur worden bewaard.
In de diepvries bewaar je een deegbol makkelijk 1 jaar!

 

Ingrediënten

Tarwemeel, margarine ( plantaardige vetten, plantaardige oliën, water, zout (1%), emulgatoren:
Lecithine, mono en diglycerids van vetzuren, zuur, citroenzuur, kleur: beta-caroteen, smaakstof) suiker, water, gepastoriseerde hele eieren, Baker gistextract, zout, tarwegluten, antioxydant: adcorbinezuur, vanilline, ezymes. 

 

Allergenen informatie: Eieren, soja lecithine, gluten, tarwe.

Back to Top